Personalen på Umeå Airport har varma bilar i vinter med Eldon Installations lösningar

Umeå Airport hade sin första flygning i december 1961. Sedan dess har flygplatsen fortsatt att utvecklas både när det gäller byggnader och passagerarökningar men också genom att många flygbolag valt att trafikera Umeå. Personalparkeringen på Umeå Airport är ett av projekten där Eldon Installation har levererat drygt 50st motorvärmare.

Det är Eldon Installations ECO2U10LC insats som innehåller styrbar mätare för IMD-system som har använts i projektet, flänsen ECOVF för väggmontage samt ECOKELkapslingen. ECO kapslingarna har en noga genomtänkt konstruktion där design och funktion går hand i hand och användarens intresse står i centrum. De har också ett noga utvalt material sin klarar tuffa utomhusmiljöer (IP44).

Till detta projekt gjorde Eldon Installation en speciallösning där en fläns med utbrytbara genomföringar för kabelgenomgång i sidorna användes för hög flexibilitet. Denna lösning blev sedan en standard. Läs mer om flänsen här.

Kunden valde en kostnadseffektiv variant där endast en stolpe användes för inkommande kabel, resterande stolpar var belysningsstolpar påmonterat en impregnerad bräda där kablarna dragits längs med brädan via varje väggfäste. Detta gav kunden fördelen med bättre stabilitet av stolparna. Genom att välja vår fläns för väggmontage kunde kabeln dras vågrätt med kabelskydd genom hela konstruktionen.

Lösningar för insamlingsmätning och styrning blir allt vanligare då kunder ser fördelarna med att debitera för den faktiska förbrukningen och att kunna styra uttaget via telefon eller webb. Eldon Installation har alltid högsta kvalitet som ledstjärna i arbetet med att ta fram produkter för marknaden. Då energibesparing är en hjärtefråga för oss har vi även här en innovativ och energibesparande lösning med mätinsamlingssystem.