Assemblin El

Johan Hellman, Projektledare

Nu står Martin & Serveras nya centrallager i Enköping klart. Assemblin Västerås har haft ansvar över totalentreprenaden som innefattade centraler och laddstolpar för elbilar. Eldon Installation har levererat samtliga produkter.

På Martin & Serveras nya centrallager är det nu full fart. Den 35 000 m2 stora byggnaden tog endast nio månader att färdigställa. Nu arbetar här runt 300 anställda på lagret som är en sammanslagning av Västerås- och Årstalagren. Johan Hellman, projektledare på Assemblin El i Västerås visar oss runt, långa rader av pallställage håller på att fyllas och utleveranser är i full gång. På parkeringen står redan elbilar och laddas i Eldon Installations nya laddstolpe ECO One.

Johan Hellman berättar att detta är det första stora projekt de köper från Eldon Installation. Man har tidigare testat Eldon Installations produkter i mindre projekt och varit mycket nöjda. ”Kvalitet är viktigt, Eldon Installation är duktiga på att rita, de har bra konstruktörer och det blir tydligt”, säger Johan Hellman.

Det viktigaste vid val av leverantör enligt Johan är kvalitet och pris. ”Vid större projekt är priset mer avgörande, det är viktigt att hålla marknadspriser och det har vi fått från Eldon Installation.” Hos Martin & Servera var första gången Assemblin installerade laddstolpar men fler kommer det nog att bli då elbilarna verkar vara här för att stanna. Martin & Servera har ett 70-tal elbilar i hela landet.

Assemblin i Västerås är 55 montörer och sju projektledare vilket gör det möjligt att ta sig an stora projekt. Ibland samarbetar man dock med de andra filialerna i regionen, bland annat Köping, Uppsala och Strängnäs. Storleken på projekt varierar men Assemblin gör mest företags- och industrilokaler likt Martin & Servera.

Eldon Installation har två kontor, i Västerås och Jönköping, båda med egen montageavdelning. För Assemblin i Västerås är det smidigt med närheten till produktionen hos Eldon Installation.

”Det blir mer som ett samarbete. Man kan åka förbi och se hur det ser ut och eventuellt göra anpassningar i produkten så att det underlättar för oss att installera”, säger Johan Hellman. Han tillägger, ”Eldon Installation är flexibla och har varit mycket lyhörda och anpassat konstruktionen efter våra önskemål. Det är en stor fördel.”

Tack vare att man på Assemblin är nöjda med Eldon Installation som leverantör är ordern redan på väg in till nästa stora projekt.