Eldon Installation får nya medarbetare inom montage

Eldon Installation utökar med fyra nya medarbetare i samband med uppbyggnaden av produktion i Västerås.

Bo Stenqvist är en av dem. Han kommer att arbeta med elkonstruktion och offerter på lågspänningsställverk samt övriga leveranser från Eldon som ska tillverkas i Västerås. Han har gedigen erfarenhet i branschen sedan 1981 då han flyttade till Västerås från Mariestad och började arbeta på ASEA som provare av kontrollutrustning på kraftanläggningar. Under karriären har han även haft uppdrag åt bl.a. ABB där han arbetat med ställverk, transformatorstationer och kärnkraft samt åt Volvo och kraftvärmeverket i Västerås. Stenqvist har även hunnit med fem år utomlands med idrifttagning fram till början av 2000-talet då han tyckte att tiden tog ut sin rätt.

På frågan om hur det känns att börja arbeta med Eldon Installation svarar Bo så här:
”Det är fantastiskt att man startar upp egen verkstad i Västerås, kontra outsourcing och flytt med tillverkning utomlands.”

Förutom Bo Stenqvist börjar även Kari Leppälampi som montageledare samt Mario Tetrault och Diego Gonzalez som kommer att arbeta som montörer. Kari kommer från AQ Elautomatik där han bl.a. har arbetat som montör och med teknisk säljsupport. Diego kommer ifrån ABB Robotics och Mario har tidigare arbetat på Garo Montage och E3 Controll.

Vi på Eldon Installation ser produktionen i Västerås som en viktig del för att vi ska kunna möta en växande efterfrågan på markanden, fortsätta utveckla produkter och därmed erbjuda våra kunder ett systemtänk och en helhetslösning.

Not. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.